Майдан Незалежності, Київ, 20.02.2014Десятки тисяч українців 3 місяці поспіль протестують на центральній площі Києва, 18.02.2014Спецпідрозділи міліції вкотре намагаються силою розігнати протестуючих, 18.02.2014Спецпідрозділ міліції Беркут використовує проти протестувальників помпові рушниці 12 калібру, 18.02.2014Для самозахисту від наступу міліції протестувальникі використовують заслони з підпалених шин, 18.02.2014Міліція намагається зробити фізично неможливим подальше протестне волевиявленняБатько і син після зустрічі з бійцями БеркутуБійці внутрішніх військ і Беркуту волочать скалічених людей до купиПерша допомога протестувальнику від медиків-волонтерівБійці Беркуту активно застосовують рушниці 12 калібру з картеччю, гумовими та бойовими набоямиУ такий спосіб протестувальники захищають своє право на мирний протест на Майдані, 18.02.2014До самозахисту від нападів спецпідрозділів міліції долучаються люди різного віку і статіМіліція стріляє по протестувальникам, а у відповідь отримує коктейль МолотоваДо чергового штурму міліції на Майдані Незалежності протестували лише у мирний спосіб, 19.02.2014СБУ назвала розгін протестувальників на Майдані антитерористичною акцією, 18.02.2014Феєрверки допомагають протестувальникам стримувати наступ бійців БеркутуПерша ніч штурму Майдану завершилась десятками жертв та зруйнованим наметовим містечкомПід час силових протистоянь згорів один із штабів протестувальників у Будинку профспілок, 19.02.2014Міліція часто цілилась з рушниць в обличчя людей. Пізніше на ураження по протестувальникам почали стріляти снайпери.Молодь стримує наступ на Майдан спецпідрозділу Беркут і внутрішніх військ, 20.02.2014Жертви, дуже багато жертв. Їх було понад 100 за ці дні.Снайпери спецпідрозділів міліції не давали шансу вижити.Протестувальники виносять ще одного пораненого з поля бою, 20.02.2014Центр Києва перетворився на епіцентр бойових дій, 20.02.2014Протестувальник підтримує бойовий дух самооборони Майдану звуками Гімну України, 20.02.2014Втома, біль, сподівання. Майдан Незалежності, 19.02.2014Польовий шпиталь у академічному храмі св. Іоана Богослова на території Михайлівського Золотоверхого монастиря УПЦ КП, 19.02.2014Вшанування протестувальниками загиблих героїв Майдану, 20.02.2014Священник читає молитву над загиблим на Майдані протестувальником, 20.02.2014Сльози і скорбота від втрати польових побратимів, 20.02.2014Втрачене життя не повернути. Звістка про нові жертви глибоко чіпляє однодумців на Майдані, 20.02.2014Протестувальники моляться і читають Євангеліє в очікуванні добрих змін.

Майдан или стабильность

Возможно, вам не нравиться Майдан по каким-то причинам.

Например, в магазинах закончились соль, гречка или что-то ещё, и теперь более шустрому соседу всё это придётся есть несколько лет. Не работало метро, не ездил автобус, и пришлось добираться на работу пешком или с пересадками. Находясь за 800 километров от Киева, вы возмущены разобранной брусчаткой на Хрещатике. Да и в собственном дворе давненько не вывозили мусор. Премию не выплатили, зарплату задержали, на новую работу не приняли. Да или просто плохое настроение из-за ежедневных трагических новостей из столицы.

Но задумайтесь на минуту: что может заставить обычных людей стоять под пулями? Они не меньше любят свои семьи, диваны и работу. Но вместо этого молодые парни и седовласые мужчины порой по 10-15 часов беспрерывно защищают митингующих на Майдане от очередного штурма спецподразделений милиции и внутренних войск. Сколько, по вашим меркам, им должны были заплатить в Госдепе, ЦРУ или ЕС, как говорят некоторые?

За что они борются ценой своей жизни? Ведь в отличие от незваных гостей столицы, для них это не турпоездка за 200 гривен помахать кулаками под прикрытием милиции. Это жизнь: была и нет теперь. Это боль невосполнимой утраты для родных и друзей. И ради чего?

Ответ кроется в тексте Гимна Украины, который не сходил с уст митингующих, начиная с ноября 2013 года. Прочтите его полностью, не поленитесь!

Душу й тіло ми положим за нашу свободу…

Достоинство и свобода – они дороже любых денег. Такую мотивацию можно понять, если посмотреть чуть шире личных интересов. И это новая реальность Украины!

Столетия украинцы боролись за собственное государство и независимость. Получили это так неожиданно и так легко – без жертв. Но недооценили. А теперь за это приходится платить цену, проливать кровь по написанному кем-то извне циничному сценарию.

Льется не ваша кровь, но за ваше будущее! За достоинство и ценность вашей жизни. За вашу свободу иметь своё мнение и слышать правдивые новости. За ваше право избирать себе власть и контролировать её работу. За ваше право быть человеком!

Четверг, 20 февраля 2014 года, был объявлен днем траура и скорби. Но он стал ещё кровавее, чем “черный вторник”. Жертв с обеих сторон можно было избежать, услышав протестующих и не применяя к ним силу. Почтим память героев, погибших за лучшее будущее для Украины. Соболезнуем родным всех жертв силовых противостояний в Киеве, по обе стороны баррикад.

Будем молиться о мире, единстве и суверенитете Украины!

Максим Васин, правовой эксперт

Подпишитесь на обновления блога: