Найкращі відео з ходи на захист традиційної сім’ї

Всеукраїнська хода на захист прав дітей і сім’ї стала унікальним проявом єдності та соціальної відповідальності релігійної спільноти.

Ініціатива проведення ходи на захист традиційної сім’ї, як союзу чоловіка і жінки, належить Всеукраїнської Раді Церков і релігійних організацій, яка вперше організовує такого роду міжконфесійну публічну акцію.

У колоні разом йшли ієрархи і віруючі різних православних Церков, УГКЦ та РКЦ, широкої палітри протестантських Церков, різних мусульманських об’єднань, а також невоцерковлені громадяни та інші охочі. Всеукраїнську ходу підтримали також об’єднання іудейських організацій та Церква адвентистів сьомого дня, хоча й не змогли взяти в ній участь через вшанування шабату.

Колона завдовжки сягала кілька кварталів, а її відстань від початку до кінця складала біля 8 хвилин пішої ходи. Як на мене, це вельми успішний захід, виходячи з того, що його практична організація почалася лише за 3 тижні до запланованої дати, а ЗМІ майже не приділили уваги цій визначній події.

Всеукраїнська Рада Церков вирішила подібні публічні акції проводити щорічно, акцентуючи увагу на найактуальніших проблемах державної сімейної політики.

Серед них: важливість відповідального батьківства та популяризації усиновлення як способу подолання сирітства, збереження в Конституції України традиційного визначення шлюбу як союзу чоловіка і жінки, необхідність створення умов та більшої взаємодії влади і громадськості для звуження практики абортів.

Реклама:

Очікується, що наступного року така просімейна хода збере ще більше учасників, у тому числі з регіонів.

Максим Васінправовий експерт

Підпишіться на оновлення блогу: